Άρθρα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ERASMUS + ΓΙΑ 2018-19

Το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει τη Δευτέρα 04.12.2017 και ώρα 11.00π.μ. στο Αμφιθέατρο του Τμ.Χωροταξίας (Πεδίον του Άρεως)   Ημέρα Ενημέρωσης για το Πρόγραμμα Erasmusγια όλα τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό), με ευκαιρία τον εορτασμό των 30χρονων του Προγράμματος Erasmusπανευρωπαϊκά.

Σκοπός της ενημέρωσης αυτής είναι  να διευκρινίσουμε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο/-η κατά την υποβολή της αίτησής του/της για μετακίνηση στα πλαίσια του Erasmus+.

Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 είναι:

F για τους φοιτητές (σπουδές και πρακτική) : 16.01.2018-16.02.2018

F για επιμόρφωση προσωπικού  έως 30.04.2018 (κατόπιν προκήρυξης)

Fγια διδασκαλία έως 30.04.2018 (κατόπιν προκήρυξης)

Θεωρούμε ότι θα διευκολύνει πολύ τη διαδικασία, ιδίως πριν την υποβολή των αιτήσεων από τους φοιτητές/-τριες, να απαντήσουμε  στους ίδιους/-ες σε ενδεχόμενες ερωτήσεις  για όλα τα βήματα-στάδια της διαδικασίας. Η παρουσία των ακαδημαϊκών συντονιστών Erasmus+  όλων των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα ενισχύσει την ομαλή συνεργασία μας σε όλη τη διάρκεια της κινητικότητας των φοιτητών μας.

Θα μιλήσουν:

• Για το Πρόγραμμα Erasmus + γενικότερα και για τη διεθνή κινητικότητα η διοικητική συντονίστρια του Προγράμματος κ. Πηνελόπη Δάλλη.
  • Για την κινητικότητα των φοιτητών για σπουδές και για την επιμόρφωση του διοικητικού προσωπικού η αρμόδια υπάλληλος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων κ. Φιλομήλα Μουγογιάννη.
  • Για την κινητικότητα των φοιτητών για πρακτική άσκηση και για τις μετακινήσεις του διδακτικού προσωπικού η αρμόδια υπάλληλος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων η κ. Θεοδοσία Βασιλάκη.

Στη φετινή Ημέρα Ενημέρωσης θα μιλήσει, επίσης, ο κ. Χαράλαμπος Σαμαντζής (από το ΚΔΒΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ) με θέμα «Νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και νέες προοπτικές απασχόλησης για όλους του νέους ανεξαρτήτου ειδικότητας  μέσω του  Ευρωπαϊκού Προγράμματος  "ErasmusforyoungEntrepreneurs.

Στην είσοδο του Αμφιθεάτρου θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό από διάφορα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού με τα οποία το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει συνάψει διμερείς συμφωνίες.

Στα πλαίσια του εορτασμού των 30 χρόνων ERASMUS, τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσουν διαδραστικά παιχνίδια που θα οργανώσει η ομάδα «ErasmusBuddies» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εορταστικός μπουφές.

Μπορείτε να δείτε τη σχετική αφίσα και το πρόγραμμα για την εκδήλωση:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Αργοναυτών και Φιλελλήνων, 38221 Βόλος, 24210-74000