Αίτηση Συμμετοχής στο Erasmus +

Οι φοιτητές/τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο  ERASMUS + για να πραγματοποιήσουν μια περίοδο σπουδών σε κάποιο από τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια- Εταίρους πρέπει να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία:

 

 • Να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του  Erasmus + του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τα Ιδρύματα-Εταίρους και τις διμερείς συμφωνίες που έχει υπογράψει το κάθε Ακαδημαϊκό Τμήμα χωριστα.

 

  Οι διμερείς συμφωνίες φαίνονται και ανά Χώρα και ανά Τμήμα στο:

   http://erasmus.uth.gr/index.php/el/synergazomena-idrymata

 

 • Να αναζητήσουν  στις ιστοσελίδες των Πανεπιστημίων Υποδοχής που τους ενδιαφέρουν πληροφορίες που πιθανόν να τους είναι χρήσιμες  (π.χ. προσφερόμενα μαθήματα, προαπίτηση γλωσσομάθειας συγκεκριμένου επιπέδου,διάρκεια ακαδημ. εξαμήνων, δυνατότητες στέγασης, κ.ο.κ). Τις διευθύνσεις αυτές μπορούν να βρουν στη σελίδα με τα Ιδρύματα-εταίρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

 • Να υποβάλλουν εμπρόθεσμα (Iαν-Φεβρ.  του τρέχοντος έτους για το επόμενο ακαδημαϊκό), αφού καταλήξουν για ποια Πανεπιστήμια ενδιαφέρονται, στο Γραφείο Διεθνών Σχέσεων, είτε ταχυδρομικά ειτε ηλεκτρονικα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  είτε κατ' ιδίαν, πλήρη φάκελο με τα ακόλουθα
  1. Το Έντυπο της Αίτησης Συμμετοχής συμπληρωμένο με επικαιροποιημένα τα προσωπικά τους στοιχεία.
  2. Πιστοποιητικό  πρόσφατης Αναλυτικής Βαθμολογίας από τη Γραμματεία του Τμήματος όπου ανήκουν .
  3. Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα, στο οποίο  σύντομα θα αναφέρονται και οι λόγοι  για τους οποίους  θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ERASMUS + ( στα ελληνικά)
  4. Αντίγραφα πιστοποιητικών γλωσσικής στη γλώσσα εργασίας (γλώσσα διδασκαλίας) στο Πανεπιστήμιο Υποδοχής.
  5. Αντιγραφο του Δελτιου Αστυνομικης Ταυτότητας.

 

 

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, αφού συγκεντρωθούν στο Γραφείο Διεθνών Σχέσεων, αποστέλλονται στους Ακαδημαϊκούς Υπεύθυνους των Τμημάτων για την τελική επιλογή. Η οποιαδήποτε μετακίνηση του φοιτητή προϋποθέτει έγκριση του προγράμματος σπουδών από το όργανο που έχει ορίσει το Τμήμα (Γ. Σ. Τμήματος) ως αρμόδιο για αναγνώριση ή ισοδυναμία.Τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του  Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Υπεύθυνη για την κινητικότητα των φοιτητών για σπουδές στα πλαίσια του Erasmus+ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι η κ. Φιλομήλα Μουγογιάννη, τηλ.: 24210-74566, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Αργοναυτών και Φιλελλήνων, 38221 Βόλος, 24210-74000