Άρθρα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ

Εκτύπωση

Αγαπητοί φοιτήτριες/-τριες,

Συγχαρητήρια για την επιλογή σας!

Από τη στιγμή που θα δείτε το όνομά σας στον πίνακα εγκριθέντων ανά Τμήμα στην ιστοσελίδα του Γραφείου μας

ακολουθεί από πλευράς μας σε σύντομο χρονικό διάστημα η δήλωση συμμετοχής σας (nomination) στο ϊδρυμα Υποδοχής.H nomination κοινοποιείται και σε εσάς και προηγείται οποιαδήποτε άλλης ενέργειάς σας.

Το πιο συνηθισμένο είναι το Πανεπιστημιο Υποδοχής να σας στείλει ένα e-mail αποδοχής με περαιτέρω οδηγίες για  όλη τη διαδικασία  υποβολής των απαρα;iτητων δικαιολογητικών για την εγγραφή σας εκεί. Αν δεν το κάνει αυτό, θα πει ότι έχει όλες τις πληροφορίες που πιθανόν θα χρειαστείτε αναλυτικά  στην ιστοσελίδα του.

Σας συμβουλεύω, λοιπόν, να μπείτε ΑΜΕΣΑ εκει και να ελέγξετε: 1.με ποιον τρόπο (ηλεκτρονικά, ταχυδρομικά, on-line κ.λ.π) σας ζητάει το Πανεπιστήμιο Υποδοχής να του στείλετε τα δικαιοογητικά σας, 2. ποια δικαιολογητικά απαιτούνται  και 3. ποια είναι η προθεσμια υποβολής τους ( πολύ σημαντικό να ΜΗΝ τα στείλετε εκπρόθεσμα).

Αυτό είναι κάτι που θα κάνετε με δική σας ευθύνη. Αν χρειαστεί η βοήθεια και οι υπογραφές κάποιου από εμάς ( από το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων ή από τον ακαδημ. σας υπεύθυνο), να απευθυνθείτε χωρίς δισταγμό στο Γραφείο μας ή στο Τμημα  σας.

Αφου ολοκληρωθεί η διαδικασία της αίτησης σας στο Πανεπιστημιο Υποδοχής ( πρωτη σας μέριμνα!), ύστερα θα ασχοληθείτε με την καταθεση των δικαιολογητικών για τη χρηματόδότηση σας, και αυτό ειναι καλό να γίνει για όσους θα μετακινηθούν στο ΧΕ πριν τις διακοπές του καλοκαιριού. Οι υπόλοιποι έχουν χρόνο να κινηθούν και αργότερα.

http://erasmus.uth.gr/index.php/el/spoudes-erasmus-3/diadikasia-sinolika

Προσοχή στην έκδοση της ΕΚΑΑ:Ενημερωθείτε από τον ασφαλιστικό σας φορέα πόσο  διάστημα χρειάζεται η έκδοσης της ΕΚΑΑ και αφήστε το για την τελευταια στιγμη, ετσι ώστε να μην το κάνετε προωρα και μέχρι να φύγετε  να έχει λήξει η ισχύς της καρτας σας και ναχρειάζεται ανανέωση.

Να παρακολουθείτε τα e-mails σας και την ιστοσελίδα μας!

Στη διάθεση σας για όποια πρόσθετη βοήθεια.

 

 Φιλομήλα Μουγογιάννη

Κινητικότητα Φοιτητών για Σπουδές

 

 

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Αργοναυτών και Φιλελλήνων, 38221 Βόλος, 24210-74000