bigben.jpg
👉Το ESN Greece είναι το δίκτυο φοιτητών Erasmus Ελλάδας που υποστηρίζει εισερχόμενους και εξερχόμενους φοιτητές Erasmus και εκπροσωπείται από 19 συλλόγους ανά την Ελλάδα!
🤜🏼🤛🏼Πως θα σας ακουγόταν η ιδέα να συμμετέχετε σε μία τέτοια ομάδα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας; Πως θα σας φαινόταν να γνωρίσετε την γενιά του Erasmus και να γίνετε μέλη ενός τεράστιου δικτύου;
✍🏼Αν θέλεις να μας γνωρίσεις και να πάρεις μέρος στην προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας ομάδας στο Π.Θ., η οποία θα βοηθάει τους φοιτητές Erasmus, εισερχόμενους και εξερχόμενους, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα.

Join the Team of ESN UTH! (google.com)

esnpromo

 

Στις 12 Ιανουαρίου 2024, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), σχετική με τις προσφερόμενες ευκαιρίες υποτροφιών στους/στις φοιτητές/ριες, αλλά και στο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό των ελληνικών πανεπιστημίων.

Η ημερίδα θα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11.00 έως τις 15.00 στο αμφιθέατρο Ιπποκράτης στο Βιόπολις στη Λάρισα, και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις σχετικές με τα προγράμματα υποτροφιών και βραβείων του ΙΚΥ για σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα ειδικά διακρατικά προγράμματα υποτροφιών ΙΚΥ, καθώς και τις δράσεις Erasmus+ στην Ανώτατη Εκπαίδευση (το αναλυτικό πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί αργότερα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όποιον/α το επιθυμεί, όμως για την καλύτερη προετοιμασία της ημερίδας, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: https://forms.gle/ENLkA5C74s6cafPt8

ikygr

 

Με μεγάλη συμμετοχή έκλεισε και φέτος ο κύκλος των ενημερωτικών παρουσιάσεων για το πρόγραμμα Erasmus+ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στον Βόλο, στη Λάρισα, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, και στη Λαμία, εν όψει της έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για τις φοιτητικές μετακινήσεις του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.

Καλή επιτυχία στους υποψηφίους και καλές γιορτές σε όλους.

post1111111

Σας ενημερώνουμε ότι όπως κάθε έτος θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές παρουσιάσεις του προγράμματος Erasmus+ και στις 5 πόλεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνουν αναλυτικές παρουσιάσεις για την κινητικότητα για σπουδές ή/και πρακτική άσκηση, για τα Μικτά Εντατικά Προγράμματα (BIPs) και για τις μετακινήσεις εκτός Ευρώπης. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προετοιμασία της αίτησής τους και για όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιήσουν μία επιτυχή μετακίνηση στο πλαίσιο του Erasmus, ενώ θα μπορέσουν να θέσουν και τα ερωτήματά τους για οποιοδήποτε σχετικό θέμα. Το πρώτο μέρος των παρουσιάσεων θα αφορά τη φοιτητική κινητικότητα και το δεύτερο την κινητικότητα προσωπικού (διδακτικού και διοικητικού).

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

21 Νοεμβρίου 2023 (11.00-14.00) στην Καρδίτσα (Αμφιθέατρο κτήριο Γ-Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού-Β. Γρίβα 11)
22 Νοεμβρίου 2023 (12.00-15.00) στον Βόλο (Αμφιθέατρο Π. Γαλλικού Ινστιτούτου-Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Γ. Καρτάλη 72 με Ροζού)
29 Νοεμβρίου 2023 (11.30-14.30) στα Τρίκαλα (Αίθουσα 2.3, Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφολογίας, Αργοναυτών 1Γ)
05 Δεκεμβρίου 2023 (11.00-14.00) στη Λάρισα (Αμφιθέατρο Ιπποκράτης, Τμήμα Ιατρικής, Βιόπολις)
07 Δεκεμβρίου 2023 (12.00-15.00) στη Λαμία (Αμφιθέατρο κτηρίου Βιβλιοθήκης, Φθιώπολις)

397426539 360428753094816 3296781911513007778 n

 

Το Γραφείο Διεθνών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο Βόλο, θα επαναλειτουργήσει από την Πέμπτη 05/10/2023  με φυσική παρουσία των στελεχών του. Η προσέλευση του κοινού στο Γραφείο θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού.Τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά ή μέσω Email . 

gr pa volos med

Το Γραφείο Διεθνών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο Βόλο, θα επαναλειτουργήσει από την Πέμπτη 05/10/2023  με φυσική παρουσία των στελεχών του. Η προσέλευση του κοινού στο Γραφείο θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού.Τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά ή μέσω Email

gr pa volos med

Λόγω των γενικευμένων διακοπών ρεύματος στην πόλη του Βόλου εξαιτίας των εξαιρετικά έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων στις εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες σε όλες τις πόλεις του ΠΘ, θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πλαίσιο της συμπληρωματικής προκήρυξης για Πρακτική Άσκηση Erasmus+ ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, έως την Παρασκευή 6/10/2023, μέχρι 13.00 ώρα Ελλάδος.

Λόγω των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 25/09 και για τα επόμενα 24ωρα στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες με φυσική παρουσία σε όλα τα Τμήματα του πανεπιστημίου από τη Δευτέρα 25/09 εώς και την Τετάρτη 27/09.

Οι εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης

 

Σε ό,τι αφορά στις εκκρεμείς πληρωμές των μετακινήσεων Erasmus, σας ενημερώνουμε ότι, μετά την ολική καταστροφή των εγκαταστάσεων της Μονάδας Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης (Μ.Ο.Δ.Υ.) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) στο Βόλο, έγινε προσπάθεια για την επανάκτηση των δεδομένων από τους διακομιστές (servers).
Για αυτό το σκοπό, κλήθηκε η εταρεία που είχε εγκαταστήσει τους διακομιστές να τους βγάλει από το κτίριο, να τους μεταφέρει για συντήρηση και να τους εγκαταστήσει στο Κέντρο Δικτύου στο Γαιόπολις στη Λάρισα.
Μέχρι τώρα, ανακτήθηκαν τα δεδομένα και τέθηκαν σε λειτουργία οι διακομιστές, και από σήμερα Δευτέρα 18/09 επιχειρείται η σταδιακή επαναφορά των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Ε.Λ.Κ.Ε., για τη λειτουργία των οποίων θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τα διοικητικά όργανα του Ε.Λ.Κ.Ε.
Όταν ολοκληρωθεί η επαναφορά των υπηρεσιών αυτών, τότε μόνον θα σταθεί δυνατή και η μεταφορά των χρημάτων στους λογαριασμούς των υποτρόφων Erasmus.

Link

Screenshot 2023 09 18 10 38 56 234 com.facebook.katana edit

 

Υπενθυμίζουμε στους εξερχόμενους φοιτητές Erasmus, πως γίνονται εντατικές προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο λογιστήριο της Ε.Ε. του Π.Θ. και πως οι εκκρεμείς πληρωμές θα τακτοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.
Σε περίπτωση που κάποιοι από σας αποφασίσετε να επιστρέψετε, να αναβάλετε ή να ακυρώσετε τη μετακίνησή σας εξαιτίας της θεομηνίας, σας ενημερώνουμε πως έχει ζητηθεί από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού να ισχύσει το μέτρο της αποζημίωσης για ανωτέρα βία, όπως ίσχυσε και για την περίπτωση της πρόσφατης πανδημίας (αποζημίωση για τις πραγματικές δαπάνες κατόπιν υποβολής δικαιολογητικών).
Επίσης σας ενημερώνουμε πως εδώ και μερικές ημέρες τα email μας λειτουργούν κανονικά.