plus.jpg

Το Γραφείο Διεθνών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο Βόλο, θα επαναλειτουργήσει από την Πέμπτη 05/10/2023  με φυσική παρουσία των στελεχών του. Η προσέλευση του κοινού στο Γραφείο θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού.Τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά ή μέσω Email

gr pa volos med

Λόγω των γενικευμένων διακοπών ρεύματος στην πόλη του Βόλου εξαιτίας των εξαιρετικά έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων στις εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες σε όλες τις πόλεις του ΠΘ, θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πλαίσιο της συμπληρωματικής προκήρυξης για Πρακτική Άσκηση Erasmus+ ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, έως την Παρασκευή 6/10/2023, μέχρι 13.00 ώρα Ελλάδος.

Λόγω των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 25/09 και για τα επόμενα 24ωρα στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες με φυσική παρουσία σε όλα τα Τμήματα του πανεπιστημίου από τη Δευτέρα 25/09 εώς και την Τετάρτη 27/09.

Οι εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης

 

Σε ό,τι αφορά στις εκκρεμείς πληρωμές των μετακινήσεων Erasmus, σας ενημερώνουμε ότι, μετά την ολική καταστροφή των εγκαταστάσεων της Μονάδας Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης (Μ.Ο.Δ.Υ.) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) στο Βόλο, έγινε προσπάθεια για την επανάκτηση των δεδομένων από τους διακομιστές (servers).
Για αυτό το σκοπό, κλήθηκε η εταρεία που είχε εγκαταστήσει τους διακομιστές να τους βγάλει από το κτίριο, να τους μεταφέρει για συντήρηση και να τους εγκαταστήσει στο Κέντρο Δικτύου στο Γαιόπολις στη Λάρισα.
Μέχρι τώρα, ανακτήθηκαν τα δεδομένα και τέθηκαν σε λειτουργία οι διακομιστές, και από σήμερα Δευτέρα 18/09 επιχειρείται η σταδιακή επαναφορά των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Ε.Λ.Κ.Ε., για τη λειτουργία των οποίων θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τα διοικητικά όργανα του Ε.Λ.Κ.Ε.
Όταν ολοκληρωθεί η επαναφορά των υπηρεσιών αυτών, τότε μόνον θα σταθεί δυνατή και η μεταφορά των χρημάτων στους λογαριασμούς των υποτρόφων Erasmus.

Link

Screenshot 2023 09 18 10 38 56 234 com.facebook.katana edit

 

Υπενθυμίζουμε στους εξερχόμενους φοιτητές Erasmus, πως γίνονται εντατικές προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο λογιστήριο της Ε.Ε. του Π.Θ. και πως οι εκκρεμείς πληρωμές θα τακτοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.
Σε περίπτωση που κάποιοι από σας αποφασίσετε να επιστρέψετε, να αναβάλετε ή να ακυρώσετε τη μετακίνησή σας εξαιτίας της θεομηνίας, σας ενημερώνουμε πως έχει ζητηθεί από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού να ισχύσει το μέτρο της αποζημίωσης για ανωτέρα βία, όπως ίσχυσε και για την περίπτωση της πρόσφατης πανδημίας (αποζημίωση για τις πραγματικές δαπάνες κατόπιν υποβολής δικαιολογητικών).
Επίσης σας ενημερώνουμε πως εδώ και μερικές ημέρες τα email μας λειτουργούν κανονικά.

Ενημερώνουμε τους φοιτητές Erasmus που η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών τους, έληξε ή λήγει σύντομα, πως θα τους δοθεί όση παράταση χρειαστεί ώσπου να αποκατασταθεί η επικοινωνία με το Γραφείο.
 
Όσον αφορά τους φοιτητές που αναμένουν την κατάθεση των χρημάτων των υποτροφιών τους, ζητούμε την κατανόησή τους καθώς προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να γίνουν οι μεταφορές στους λογαριασμούς τους.
 
Εξακολουθούν να γίνονται εντατικές προσπάθειες για την αποκατάσταση της επικοινωνίας με το Γραφείo Erasmus, καθώς και για τη μεταφόρτωση της σχετικής ιστοσελίδας, ενώ έως ότου πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος δεν επιτρέπεται η είσοδος στα γραφεία της πόλης του Βόλου.
 
Όλα τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
er

Για σήμερα Τρίτη 5/9/2023 λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού αναβάλλονται και θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν.

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ERASMUS+ 2023-2024

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τον πίνακα με τα ΑΦΜ των μελών του προσωπικού που εγκρίθηκαν να μετακινηθούν για επιμόρφωση στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο πλαίσιο του GDPR (προσωπικά δεδομένα) στον πίνακα μπορείτε να δείτε τα τελευταία πέντε ψηφία του ΑΦΜ.

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ERASMUS+ 2023-2024

Όλοι όσοι βρίσκονται στη λίστα μπορούν να μετακινηθούν το αργότερο έως 31 Ιουλίου 2024 για διάστημα από 2 έως 5 ημερών επιμόρφωσης.

Σε κάθε περίπτωση, το αργότερο έως τέλος Ιανουαρίου 2024 οι επιλεγέντες θα πρέπει να προσκομίσουν στο Γραφείο Διεθνών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων συμπληρωμένο το Training Mobility Agreement. Σε περίπτωση που αναμένεται έγκριση από οργανωμένο Staff Week, υποβάλλονται τα αντίγραφα των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν στο Ίδρυμα Υποδοχής με ακριβή αναφορά της ημερομηνίας που αναμένονται τα αποτελέσματα.

Επιπλέον, όσοι προγραμματίσουν μετακίνηση θα πρέπει ένα μήνα τουλάχιστον πριν την προγραμματισμένη μετακίνησή τους να υποβάλλουν στο Γραφείο Διεθνών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας http://erasmus.uth.gr/gr/.

Εφόσον οι μετακινήσεις πραγματοποιηθούν νωρίτερα από τον Ιανουάριο, η κατάθεση των προαναφερθέντων εγγράφων θα γίνει το συντομότερο δυνατό και τουλάχιστον ένα μήνα πριν την προγραμματισμένη μετακίνηση.

Όσοι/ες έχετε ήδη αποφασίσει ότι σας είναι αδύνατον να πραγματοποιήσετε τη μετακίνηση αυτή, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν.

Να επισημάνουμε πως η κινητικότητα Erasmus+ με σκοπό την επιμόρφωση μπορεί να περιλαμβάνει:

- Οργανωμένες εβδομάδες επιμόρφωσης από τα Ιδρύματα Υποδοχής (Staff week)

- Προγράμματα κατάρτισης ή παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων

- Άλλη μορφή επιμόρφωσης, η οποία αξιολογείται κατά περίπτωση*

* Μεμονωμένες επισκέψεις σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού θα γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν εξέτασης του αναλυτικού ημερήσιου προγράμματος της προτεινόμενης εβδομάδας, το οποίο θα αναγράφεται στο Training Mobility Agreement.

Επίσης, να σας υπενθυμίσουμε πως οι συνάδελφοι χωρίς αναγνωρισμένη γλωσσική πιστοποίηση μπορούν να μετακινηθούν μόνο σε Ίδρυμα Υποδοχής που δέχεται τα ελληνικά ως γλώσσα επιμόρφωσης.

Αναλυτικές πληροφορίες καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας: http://erasmus.uth.gr/gr/

Σήμερα, Τετάρτη 08/02/2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην πόλη του Βόλου, οι διοικητικές υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν. Το διοικητικό προσωπικό θα παρέχει εργασία εξ' αποστάσεως. 

Σας υπενθυμίζουμε πως η εξυπηρέτηση δια ζώσης γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού. Τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά ή μέσω email.

 

Για την προσέλευση στο γραφείο, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.