europe.jpg

 

Οι φοιτητές που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ERASMUS+ σε διάφορους φορείς του εξωτερικού κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία που περιγράφεται αναλυτικά εδώ

και να υποβάλλουν σε έντυπη μορφή τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση υποψηφίου φοιτητή/φοιτήτριας για πρακτική άσκηση ERASMUS+ εδώ
  2. Πρωτότυπο πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας από τη Γραμματεία του Τμήματος όπου ανήκουν
  3. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρονται και οι λόγοι εκδήλωσης του ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα ERASMUS+
  4. Αντίγραφα πιστοποιητικών γλωσσικής ικανότητας
  5. Βεβαίωση αποδοχής από το φορέα κατάρτισης                                                                                                

Οι αιτήσεις των υποψηφίων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται από Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου έως και Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 και θα αφορούν σε μετακινήσεις κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 (ΠΡΟΣΟΧΗ! η έναρξη των οποίων δεν μπορεί να προγραμματιστεί πριν τις 16 Δεκεμβρίου 2019). Εκπρόθεσμες ή ελλιπείς αιτήσεις για πρακτική άσκηση καθώς και αιτήσεις στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται επίσημη βεβαίωση αποδοχής από φορέα κατάρτισης δεν θα γίνονται δεκτές.

Τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του  Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι εγκεκριμένες αιτήσεις ενδέχεται να χρηματοδοτηθούν μερικώς ή πλήρως ανάλογα με το ύψος των διαθέσιμων κονδυλίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ή του Ομίλου Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) στον οποίο συμμετέχει το ΠΘ από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Οι φοιτητές των Τμημάτων που εδρεύουν στο Βόλο, θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στο Γραφείο Διεθνών Σχέσεων στο Βόλο ή μπορούν να τα αποστείλουν ταχυδρομικώς (συστημένος φάκελος) ή με courier στην παρακάτω διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κτήριο Παπαστράτου, Αργοναυτών και Φιλελλήνων, 38221 Βόλος, Γραφείο Διεθνών Σχέσεων (Γραφείο 7), 1ος όροφος, (πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210 74602, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Οι φοιτητές των Τμημάτων που εδρεύουν στη Λάρισα, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στο Γραφείο Erasmus στη Λάρισα ή μπορούν να τα αποστείλουν ταχυδρομικώς (συστημένος φάκελος) ή με courier στην παρακάτω διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας), Περιφερειακή Οδός Λαρίσης- Τρικάλων, 41500 Λάρισα, Γραφείο Erasmus (πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410 684727/ 2410684728 , e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Οι φοιτητές των Τμημάτων που εδρεύουν στη Λαμία θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στο Γραφείο Erasmus στη Λαμία ή μπορούν να τα αποστείλουν ταχυδρομικώς (συστημένος φάκελος) ή με courier στην παρακάτω διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας), 3ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας- Αθήνας, 35100 Λαμία, Κτήριο Βιβλιοθήκης, Γραφείο Erasmus (πληροφοριες στα τηλέφωνα 22310 60307/ 22310 60195 , e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Θεοδοσία Βασιλάκη

Υπεύθυνη Κινητικότητας Φοιτητών για Πρακτική Άσκηση Erasmus+

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Π.Θ.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΥ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

Αγαπητοί συνεργάτες,

Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης του ΙΚΥ/ Ελληνικής Εθνικής Μονάδας Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 2014-2020 σχετικά με το σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης της Επιτροπής λόγω του αυξανόμενου κινδύνου αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 30 Μαρτίου του 2019 χωρίς συμφωνία (σενάριο «αποχώρησης χωρίς συμφωνία») [https://www.iky.gr/el/iky-rss/item/3238-desmi-metron-tou-programmatos-erasmus-tis-evropaikis-enosis-sxetika-me-tin-apoxorisi-tou-inomenou-vasileiou-apo-tin-ee], επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει μέτρα για να αποφύγει τη διακοπή των υφιστάμενων Προγραμμάτων Erasmus+ στα οποία εμπλέκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τον χρόνο της αποχώρησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο ψήφισαν στις 13 Μαρτίου 2019 Κανονισμό για τη συνέχιση των υπό εξέλιξη δραστηριοτήτων μαθησιακής κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+ στο πλαίσιο της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία, (Δελτίο τύπου, https://www.consilium.europa.eu/el/press/press-releases/2019/03/19/brexit-council-adopts-a-series-of-contingency-measures-for-a-no-deal-scenario/).

Ο Κανονισμός και οι νομοθετικές πράξεις που εγκρίθηκαν στις 19/03/2019 και θα τεθούν σε ισχύ μία ημέρα μετά τη δημοσίευσή τους για το Erasmus+ καλύπτουν τόσο τους συμμετέχοντες από τις 27 χώρες της ΕΕ οι οποίοι βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και τους συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο οι οποίοι βρίσκονται στις 27 χώρες της ΕΕ κατά τη στιγμή της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου και μόνον εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ένωση χωρίς την ύπαρξη συμφωνίας αποχώρησης. Εφαρμόζονται από την επομένη της ημερομηνίας κατά την οποία οι Συνθήκες παύουν να ισχύουν για το Ηνωμένο Βασίλειο και εντός αυτού.

Στόχος του Κανονισμού είναι να διασφαλιστεί ότι:

  • δεν θα διακοπούν οι υπό εξέλιξη δραστηριότητες μαθησιακής κινητικότητας στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+ που ξεκίνησαν το αργότερο την ημερομηνία κατά την οποία οι Συνθήκες της ΕΕ παύουν να ισχύουν για το Ηνωμένο Βασίλειο·
  • οι συμμετέχοντες στο Erasmus+ που προέρχονται από την ΕΕ των 27 και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα χάσουν τις ακαδημαϊκές μονάδες τους και δεν θα υποχρεωθούν να επαναλάβουν το ακαδημαϊκό εξάμηνο ή έτος.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης δημοσιεύθηκαν και Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) στον ακόλουθο σύνδεσμο:

«How will Brexit impact the Erasmus+ programme? (https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/about/brexit_en).

Το IKY/ΕΜΣ Erasmus+ καλεί όλους τους Συμμετέχοντες και Δικαιούχους του Προγράμματος Erasmus+ 2014-2020 να εφαρμόζουν το Πρόγραμμα για όλες τις δραστηριότητες οι οποίες έχουν αρχίσει το αργότερο την ημερομηνία κατά την οποία οι Συνθήκες παύουν να ισχύουν ως προς το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και να τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις προς την Εθνική Μονάδα Συντονισμού.

 

Eirini Ntroutsa
IKY/Erasmus+ Hellenic National Αgency

Head of Erasmus+ Unit
Ethnikis Antistaseos Avenue 41 | 14234 N. Ionia 
Tel: 0030 210 3726 323
Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.