black.jpg

Στα πλαίσια του Εντατικού Προγράμματος Μικτής Κινητικότητας  Erasmus+ που διοργανώνει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ένα γκρουπ 32 φοιτητών και 11 καθηγητών από Πανεπιστήμια του Καναδά, της Κύπρου, της Λιθουανίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Μολδαβίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας και φιλοξενούνται στη Λάρισα 12-18 Μαΐου 2024.

Η καινοτομία του προγράμματος μας, με τίτλο “PΗRONESIS (emPower HR: develOp and eNhance Employability Skills in busIness Students)”, είναι η σύνδεση ακαδημαϊκής γνώσης με τον πραγματικό επιχειρηματικό κόσμο μέσω της βιωματικής μάθησης. Οι 5 επιχειρήσεις της πόλης μας που αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή – και τις ευχαριστούμε θερμά - είναι οι Cosmos Aluminium, Joist Πάρκο Καινοτομίας, Ξενοδοχείο Imperial, Ιασώ Θεσσαλίας και  Μέλισσα-Κίκιζας. 

Οι 43 φιλοξενούμενοι μαζί με 15 φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων συγκροτούν μικτές ομάδες εργασίας οι οποίες σε καθημερινή βάση επισκέπτονται τις παραπάνω επιχειρήσεις. Στόχος μας είναι οι φοιτητές να αναπτύξουν τις εγκάρσιες δεξιότητες (soft skills) τους και να εργαστούν συλλογικά πάνω σε πραγματικές μελέτες περίπτωσης στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων. Επιπρόσθετα, όλοι οι συμμετέχοντες ωφελούνται από την πολυπολιτισμική εμπειρία ανταλλαγής γνώσεων και απόψεων. Οι επιχειρήσεις, επίσης, αφουγκράζονται και είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις προτεινόμενες ιδέες της νέας γενιάς για την αντιμετώπιση των επιχειρηματικών τους προκλήσεων. 

Το Εντατικό Πρόγραμμα Μικτής Κινητικότητας (Blended Intense Program) χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ (ΚΑ131) ενώ οι συμμετέχοντες του Καναδά και της Μολδαβίας χρηματοδοτούνται από τη Διεθνή Κινητικότητα Erasmus+ (ΚΑ171). Οι δράσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη του Γραφείου Erasmus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης, ευχαριστούμε  την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης καλωσορίσματος και για την παραχώρηση του κτιρίου του Μύλου του Παπά. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Δρ Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η δράση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την εξωστρέφεια τόσο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όσο και των επιχειρήσεων αλλά και της πόλης γενικότερα. Απώτερος στόχος του είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου και επιχειρήσεων στην περιοχή μας και η δημιουργία αμοιβαία επωφελούς σχέσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, διαδικτυακές διαλέξεις (2-9 Μαΐου και 22-23 Μαΐου 2024) τόσο από Καθηγητές των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων όσο και από στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Συντονιστής Φορέας του Προγράμματος είναι το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σε αυτό συμμετέχουν ως εταίροι τα παρακάτω Πανεπιστημιακά Ιδρύματα:

  • Καναδάς, Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Κέντρο Εργασιακών Σχέσεων και Ανθρώπινων Πόρων
  • Κύπρος, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης
  • Λιθουανία, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Kaunas, Τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης
  • Μολδαβία, Ακαδημία Οικονομικών Σπουδών,  Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
  • Ολλανδία, Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Avans, Τμήμα Διοίκησης και Οικονομικών.
  • Πολωνία, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας
  • Πορτογαλία, Πανεπιστήμιο του Porto, Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης
  • Ρουμανία, Δυτικό Πανεπιστήμιο της Τιμισοάρα, Τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων
  • Σερβία, Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου, Σχολή Οργάνωσης και Διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων

lar1

lar3

Tο Γραφείο Erasmus+ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 7ης Διεθνούς Εβδομάδας Επιμόρφωσης, που θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου 2024, καλεί το προσωπικό Πανεπιστημίων του εξωτερικού, να καταθέσει την αίτησή του στο: https://forms.office.com/e/YEUaK42her, έως και τις 13 Μαΐου 2024.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, οι συμμετέχοντες, μέσω της διά ζώσης γνωριμίας τους με προσωπικό Πανεπιστημίων από κάθε γωνιά του κόσμου, θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώση και καλές πρακτικές, να ενδυναμώσουν τις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες τους, αλλά και να συνάψουν νέες.

Επιπλέον, οι επισκέπτες εκτός από τη γνωριμία τους με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον τρόπο λειτουργίας του, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στην ελληνική γλώσσα και πολιτισμό και να λάβουν το ανάλογο πιστοποιητικό συμμετοχής.

7th

Σας υπενθυμίζουμε πως η εξυπηρέτηση δια ζώσης γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού. Τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά ή μέσω email.

We are happy to announce the Welcome Days for the spring semester incoming students!!!

siteerasmuswday24

👉Το ESN Greece είναι το δίκτυο φοιτητών Erasmus Ελλάδας που υποστηρίζει εισερχόμενους και εξερχόμενους φοιτητές Erasmus και εκπροσωπείται από 19 συλλόγους ανά την Ελλάδα!
🤜🏼🤛🏼Πως θα σας ακουγόταν η ιδέα να συμμετέχετε σε μία τέτοια ομάδα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας; Πως θα σας φαινόταν να γνωρίσετε την γενιά του Erasmus και να γίνετε μέλη ενός τεράστιου δικτύου;
✍🏼Αν θέλεις να μας γνωρίσεις και να πάρεις μέρος στην προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας ομάδας στο Π.Θ., η οποία θα βοηθάει τους φοιτητές Erasmus, εισερχόμενους και εξερχόμενους, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα.

Join the Team of ESN UTH! (google.com)

esnpromo

 

Στις 12 Ιανουαρίου 2024, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), σχετική με τις προσφερόμενες ευκαιρίες υποτροφιών στους/στις φοιτητές/ριες, αλλά και στο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό των ελληνικών πανεπιστημίων.

Η ημερίδα θα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11.00 έως τις 15.00 στο αμφιθέατρο Ιπποκράτης στο Βιόπολις στη Λάρισα, και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις σχετικές με τα προγράμματα υποτροφιών και βραβείων του ΙΚΥ για σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα ειδικά διακρατικά προγράμματα υποτροφιών ΙΚΥ, καθώς και τις δράσεις Erasmus+ στην Ανώτατη Εκπαίδευση (το αναλυτικό πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί αργότερα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όποιον/α το επιθυμεί, όμως για την καλύτερη προετοιμασία της ημερίδας, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: https://forms.gle/ENLkA5C74s6cafPt8

ikygr

 

Με μεγάλη συμμετοχή έκλεισε και φέτος ο κύκλος των ενημερωτικών παρουσιάσεων για το πρόγραμμα Erasmus+ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στον Βόλο, στη Λάρισα, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, και στη Λαμία, εν όψει της έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για τις φοιτητικές μετακινήσεις του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.

Καλή επιτυχία στους υποψηφίους και καλές γιορτές σε όλους.

post1111111

Σας ενημερώνουμε ότι όπως κάθε έτος θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές παρουσιάσεις του προγράμματος Erasmus+ και στις 5 πόλεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνουν αναλυτικές παρουσιάσεις για την κινητικότητα για σπουδές ή/και πρακτική άσκηση, για τα Μικτά Εντατικά Προγράμματα (BIPs) και για τις μετακινήσεις εκτός Ευρώπης. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προετοιμασία της αίτησής τους και για όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιήσουν μία επιτυχή μετακίνηση στο πλαίσιο του Erasmus, ενώ θα μπορέσουν να θέσουν και τα ερωτήματά τους για οποιοδήποτε σχετικό θέμα. Το πρώτο μέρος των παρουσιάσεων θα αφορά τη φοιτητική κινητικότητα και το δεύτερο την κινητικότητα προσωπικού (διδακτικού και διοικητικού).

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

21 Νοεμβρίου 2023 (11.00-14.00) στην Καρδίτσα (Αμφιθέατρο κτήριο Γ-Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού-Β. Γρίβα 11)
22 Νοεμβρίου 2023 (12.00-15.00) στον Βόλο (Αμφιθέατρο Π. Γαλλικού Ινστιτούτου-Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Γ. Καρτάλη 72 με Ροζού)
29 Νοεμβρίου 2023 (11.30-14.30) στα Τρίκαλα (Αίθουσα 2.3, Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφολογίας, Αργοναυτών 1Γ)
05 Δεκεμβρίου 2023 (11.00-14.00) στη Λάρισα (Αμφιθέατρο Ιπποκράτης, Τμήμα Ιατρικής, Βιόπολις)
07 Δεκεμβρίου 2023 (12.00-15.00) στη Λαμία (Αμφιθέατρο κτηρίου Βιβλιοθήκης, Φθιώπολις)

397426539 360428753094816 3296781911513007778 n

 

Το Γραφείο Διεθνών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο Βόλο, θα επαναλειτουργήσει από την Πέμπτη 05/10/2023  με φυσική παρουσία των στελεχών του. Η προσέλευση του κοινού στο Γραφείο θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού.Τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά ή μέσω Email . 

gr pa volos med

Το Γραφείο Διεθνών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο Βόλο, θα επαναλειτουργήσει από την Πέμπτη 05/10/2023  με φυσική παρουσία των στελεχών του. Η προσέλευση του κοινού στο Γραφείο θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού.Τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά ή μέσω Email

gr pa volos med